Echt haar vs. synthetisch haar

Echt haar vs. synthetisch haar

Er zijn grote verschillen tussen echt haar en synthetisch haar. Wat voor jou de juiste keuze is hangt af van je persoonlijke voorkeur. Echt haar en synthetisch haar hebben beide voor- en nadelen. Beide zijn van goede kwaliteit, de keuze hangt vaak af van je budget, tijd en behoeften. Hieronder beschrijven we enkele verschillen tussen echt haar, synthetisch haar en de hittebestendige vezel. Deze kunnen helpen om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

Synthetisch haar

Synthetisch haar is een kunstvezel die zich de afgelopen jaren in kwaliteit sterk heeft ontwikkeld. In veel gevallen is het moeilijk om het verschil tussen synthetisch haar en echt haar nog waar te kunnen nemen.
Een van de voordelen van synthetisch haar is dat het een stuk goedkoper is dan echt haar. Daarnaast blijft het goed in model zitten en hoeft het niet elke dag gestyled te worden. Het is ready to wear en kan direct gedragen worden. Na het wassen van de pruik zal deze opgedroogd weer direct in hetzelfde model vallen, er komt dus weinig styling aan te pas! Dit voordeel kan voor echter ook gezien worden als een nadeel. Hoewel het erg handig kan zijn om je pruik niet in model te hoeven brengen, kan het ook worden ervaren als een gebrek aan veelzijdigheid. Met een pruik van synthetisch haar mag je daarnaast niet slapen en ook moet je goed opletten dat deze niet blootgesteld mag worden aan diverse hittebronnen.

Hittebestendige vezel

Wil je toch een synthetisch pruik die je kunt stylen? Dan is een pruik van een hittebestendige vezel een goed alternatief. Deze vezel is hittebestendig tot een temperatuur van 140 graden. Zeer geschikt dus voor een krultang of föhn. Zorg wel altijd dat je apparatuur de temperatuur aangeeft. Behandel je deze vezel met hitte hoger dan 140 graden, dan kan de vezel verschroeien. Lees onze gebruiksaanwijzing voor een uitgebreidere uitleg over het onderhoud van hittebestendige vezel.

Echt haar

Pruiken van echt haar hebben een natuurlijke uitstraling en mogen wel blootgesteld worden aan hitte en regen. Hoewel het vaak de duurste vezel is, is het vaak ook meteen de meest duurzame vezel. Met de juiste verzorging gaat deze pruik langer mee dan synthetisch haar of hittebestendige vezel.
Pruiken van echt haar mag je stylen net als je eigen haar. Je kunt dus gewoon een föhn of krultang gebruiken om de pruik in model te brengen. Ook mag je met een pruik van echt haar gewoon slapen. Dit raden wij echter niet aan aangezien het de levensduur van de pruik kan verkorten.
Het is van groot belang dat de juiste onderhoudsproducten worden gebruikt om de levensduur van de pruik te behouden. Lees de volledige gebruiksaanwijzing voor optimale verzorging van je pruik met echt haar.

Pruiken online bestellen

Zowel pruiken van synthetisch haar, hittebestendige vezel, als echt haar kun je bestellen in onze webshop. Wil je advies over onze pruiken of heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar voor persoonlijk advies.