De perfecte pasvorm

De perfecte pasvorm

Een hoofdmaat kan per persoon erg verschillen. In onze webshop kun je met behulp van de filters eenvoudig pruiken in jouw hoofdmaat vinden. Om ervoor te zorgen dat de pruik die je bestelt de perfecte pasvorm heeft is het belangrijk om je hoofdmaat te weten.

Bekijk de video of lees de 5 stappen hieronder voor de beste instructies.

Je hoofdmaat meten in 5 stappen

Voor de maat van onze pruiken gebruiken we de term: hoofdmaat. Je hoofdmaat stel je vast door de contour van je hoofd op te meten. Onderstaande stappen helpen je om eenvoudig je hoofdmaat te meten met behulp van een meetlint.

  • Plaats het begin van het meetlint aan de voorkant in het midden van je haargrens. Met de haargrens bedoelen we het punt waar je haargroei begint.
  • Houd het meetlint vast en trek deze richting het kuiltje in de nek, je achterhoofdsbeen. Houd daarbij een halve centimeter boven het oor aan.
    Tip: Als je omhoog kijkt kun je goed voelen waar je achterhoofdsbeen zit.
  • Via het kuiltje in de nek breng je het meetlint naar boven langs je andere oor, waar je ook een halve centimeter boven het oor aanhoudt.
  • Tenslotte breng je het meetlint terug naar het beginpunt in het midden van de haargrens.
  • Je kunt de hoofdmaat nu aflezen op het meetlint.

Door de verstelbare bandjes aan beide zijkanten, in de binnenkant van de pruik, iets aan te trekken of iets losser te maken, zal je pruik perfect aansluiten.

Meer informatie?

Voor vragen en advies over het meten van je hoofdmaat kun je altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren je graag!

Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar voor persoonlijk advies.