Hoe was ik mijn pruik?

Hoe was ik mijn pruik?

Het is erg belangrijk om haarwerken en pruiken goed te onderhouden. Gemiddeld moet een pruik of haarwerk bij dagelijks gebruik 1 a 2 keer per week gewassen worden. Gebruik hiervoor de speciale shampoos, conditioners en balsem. Draag je dagelijks een pruik? Dan is het wel erg belangrijk om iedere dag je hoofdhuid te wassen. Transpiratievocht kan het binnenwerk van een pruik aantasten en doen slijten.

Pruik laten drogen

Laat je haarwerk of pruik na het wassen goed drogen. Vaak is het haar snel droog. Het is daarnaast wel belangrijk dat het binnenwerk ook geheel droog is voordat de pruik weer gedragen wordt. Gebruik voor het drogen een piepschuimkop of wigtree. Haarwerken en pruiken van echt haar kunnen na het wassen gewoon geföhnd worden in het gewenste model. Je kunt het haarwerk van echt haar ook aan de lucht laten drogen.

Verzorgingsproducten bestellen

Een pruik blijft het langst mooi als deze verzorgd wordt met de juiste producten. Wij verkopen diverse speciale shampoos, conditioners en balsems voor zowel pruiken van echt haar als pruiken van synthetisch haar en een hittebestendige vezel. Wil je meer informatie over onze verzorgingsproducten of heb je vragen over het wassen van een pruik? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk ook onze onderhoudsvoorschriften voor pruiken en haarstukken van synthetisch haar, echt haar of een hittebestendige vezel.

Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar voor persoonlijk advies.