Onderhoud echt haar

Onderhoud echt haar

Pruiken van echt haar moeten minimaal één keer per week gewassen worden op een piepschuimkop. Als je veel transpireert is het advies om vaker te wassen.

Wassen

Plaats een piepschuimkop met zuignap in een wasbak. Plaats de pruik op de piepschuim kop en maak de haren met de haarrichting mee nat. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid shampoo voor echt haar aan op de handpalm.
Aai de shampoo met de haarrichting mee in de pruik. Nooit masseren! Spoel de pruik met de haarrichting mee uit. Indien gewenst kan dit een tweede keer worden herhaald.

Verzorgen

Na het wassen van de pruik kan de pruik worden verzorgd met een balsem voor echt haar. Laat hiervoor de pruik op de piepschuim kop na het wassen. Strijk een kleine hoeveelheid balsem voor echt haar in de pruik, met de haarrichting mee. Laat de balsem 5 minuten inwerken. Dep ten slotte de pruik met een handdoek droog, nooit wrijven!

Drogen

Het beste is om het haar aan de lucht te laten drogen. Natuurlijk kan echt haar ook geföhnd worden, mits de föhn op een lage stand staat (zeker niet te warm i.v.m. beschadiging). Krultangen en stijltangen zijn ook geschikt, echter niet op een te warme stand. Het gebruik van te veel hitte op het haarwerk verkort de levensduur.

Stylen

Zet het haarwerk op een pruikenkop en spray als extra behandeling de 2-in-1 spraybalsem in het haar. Rustig doorborstelen, van beneden (achter) naar boven. Hiermee voorkom je dat de knopen loslaten.

Tips

Wij raden af om met het haarwerk te gaan slapen, aangezien dit de levensduur verkort. Wil je wel graag met je pruik slapen? Maak dan gebruik van het speciale satijnen kussensloop van Beauty Pillow.

Wij zijn 6 dagen per week bereikbaar voor persoonlijk advies.